(Partnerbijdrage)

Solvinity

Podcast “CIO's en Digitale Ecosystemen: Data als Goud”

Vertrouwen in de digitale wereld is een kostbaar goed. Gebrek aan kennis, vaardigheden of aandacht kunnen nare gevolgen opleveren die dat vertrouwen schaden. Juist daarom gaat er meer en meer aandacht uit naar compliance, of beter gezegd, quality assurance. Toch is er nog een wereld te winnen – zeker in public cloud, die toch net anders in elkaar steekt dan private of on-prem omgevingen.

“Word wakker, je zit al in een ecosysteem!”

Digitale ecosystemen zijn de katalysator voor groei en innovatie binnen bedrijven en organisaties. Het vermogen om data efficiënt en veilig uit te wisselen in deze digitale ecosystemen is van onschatbare waarde. Maar wie is verantwoordelijk voor het beheren en beschermen van deze waardevolle gegevens? Het antwoord ligt bij Chief Information Officers (CIO's).

In deze podcast onder leiding van Ron Lemmens duiken we hier dieper op in. Volgens Bart van der Linden, Algemeen Directeur van het Digital Ecosystems Institute: “Voor het opzetten van een ecosysteem moet je een lange adem hebben en van ego naar eco denken. De CIO moet een goed afsprakenkader neerleggen met wederkerigheid als de basis.”

Nancy Roos-Beukers, CCO van Solvinity: “In de praktijk heerst nog veel onervarenheid, dat maakt het lastig voor de CIO. Maar geef elkaar de ruimte en pak de regie, zo kunnen bedrijven in de cloud optimaal samenwerken zonder elkaars belangen te schaden.”

Dit is slechts een voorproefje van de discussie. Wil je meer weten over hoe CIO's data kunnen gebruiken en beschermen in digitale ecosystemen? Luister dan naar de podcast!

Beluister de podcast

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe CIO's data kunnen gebruiken en beschermen in digitale ecosystemen? Lees verder over onze visie op digitale ecosystemen of neem contact op met Solvinity.