(Partnerbijdrage)

Odido

Odido Business in de bres voor IT-managers: het kan ook zo

Begin september was daar plots Odido. Een nieuwe provider, maar wel 1 met al 6 miljoen klanten. Odido is er voor iedereen, dus ook voor de zakelijke markt. Onder de nieuwe naam Odido Business wil het bedrijf IT-Managers helpen om hun bedrijf te digitaliseren en te transformeren naar een hybride of volledig remote werkomgeving.

De veranderende rol van de IT-manager

De rol van de IT-manager is in de afgelopen jaren sterk veranderd. IT-managers zijn niet langer alleen verantwoordelijk voor het IT-beheer van een bedrijf, maar spelen ook een belangrijke rol in de digitale transformatie van het bedrijf. Ze houden alles aan de praat terwijl ze ervoor moeten zorgen dat het bedrijf klaar is voor de toekomst, waarin hybride of volledig remote werken de norm is.

De IT-manager krijgt een steeds voornamere rol in hoe we een bedrijf aansturen, elke dag samenwerken met collega’s, en in contact staan met eindgebruikers en relaties. Dat zorgt dus ook voor nieuwe uitdagingen. Op het gebied van slimmer werken, continuïteit van je bedrijf en betere interactie met je klanten en relaties.

De menselijke kant van zakelijk: het kan ook zo

Technologie en connectiviteit zijn cruciaal voor elk bedrijf. Bij Odido laten ze graag zien dat telecom anders kan. Menselijker. Daarom kijken experts van Odido met bedrijven mee hoe ze kunnen digitaliseren en hoe ze de samenwerking en interactie kunnen verbeteren. Met oog voor ontwikkelingen van de markt en uitdagingen van het bedrijfsleven.


Odido Next is daar een voorbeeld van: een strategisch programma waarin experts van Odido Business de behoefte aan digitalisering binnen een bedrijf in kaart brengen. Dat doen ze samen met de verschillende stakeholders in een aantal deepdive sessies, om te begrijpen waar een bedrijf heen wil en om de juiste inventarisatie te kunnen maken. Het programma maakt complexe vraagstukken inzichtelijk in een adviesrapport met heldere doelen, dat vervolgens als basis dient voor het digitaliseringsplan.


Odido gaat verder dan het leveren van 5G- en glasvezelverbindingen en biedt totaaloplossingen op maat. Daarnaast biedt Odido Business mogelijkheden op het gebied van flexibiliteit en vrijheid voor collega’s om overal samen te werken, veiligheidsoplossingen voor je bedrijfsnetwerk (SD WAN) en praktische bereikbaarheidsoplossingen voor klanten en collega’s.

Technologie en connectiviteit zijn cruciaal voor elk bedrijf. Bij Odido Business laten ze graag zien dat telecom anders kan. Menselijker.

Naam, functie, org

Doe het samen

Odido werkt samen met verschillende ICT-partners. Vakmensen, met elk hun eigen expertise en focus. Die ook snappen wat de werkelijke behoefte van de IT-manager is en die bedrijven helpen om voorop te lopen. Bij Odido noemen ze dat een ‘deskundig ecosysteem’, waarin ze samen met de juiste partner zoeken naar de connectiviteitsoplossing die het beste bij een bedrijf past. Zo kunnen bedrijven beroep doen op meerdere experts met 1 vast aanspreekpunt.

Concrete voorbeelden in Innovatie Hubs

De oplossingen in het echt ervaren kan in een van de Odido Innovatie Hubs. Geen ingewikkelde verhalen over enen en nullen, maar concrete voorbeelden. De Innovaties Hubs bevinden zich in het FC Utrecht stadion Galgenwaard en op het hoofdkantoor in Den Haag. IT-Managers zijn van harte welkom om te zien hoe oplossingen werken en kunnen worden toegepast in hun eigen bedrijf.

Odido Business. Het kan ook zo.

Volg Odido op social media