(Partnerbijdrage)

IGEL Technology

System down?

3 tips om dit te voorkomen

Als we helemaal eerlijk zijn, vinden veel Nederlanders thuiswerken al lange tijd normaal. Het zijn vaak de werkgevers geweest, die er niet aan wilden. Daar is de afgelopen jaren verandering in gekomen, en niet alleen omdat veel van ons een tijdje verplicht waren om thuis kantoor te houden.

Werknemers zijn dankzij betere verbindingen en uitgebreide toegangsmogelijkheden vanaf vrijwel elke plek connected. Precies daar zit de spanning. Mensen verwachten dat ze overal hun werk kunnen doen en de werkgever kiest ervoor om dit te faciliteren. De verantwoordelijkheid voor een hypermobiele werkplek ligt echter bij de IT-afdeling en is voor een aanzienlijk deel gericht op de beveiliging van het endpoint - een desktop, laptop of tablet.

Endpoint security

De beveiliging van het endpoint is veelomvattend en kan complex zijn. Componenten zijn onder andere antivirus, browserisolatie, endpoint encryptie, netwerktoegangscontrole, cloudbeveiliging, beveiliging van e-mailgateways en URL-filtering. Allemaal belangrijk, want 'System down' is immers de vloek van de hybride werker! Drie tips om dit te voorkomen.

1

Naast de beveiligingsmaatregelen op netwerkniveau, zoals cloudbeveiliging en netwerktoegangscontrole, moet de IT-afdeling zorgen voor een waterdichte beveiliging op het endpoint zelf. Door de data en applicaties te scheiden van het endpoint en ze vanuit een centrale plek - de cloud of een datacenter - aan te bieden, kan een werknemer een apparaat aanzetten en veilig toegang krijgen tot de apps die hij nodig heeft om productief te zijn, op elk moment en vanaf bijna elke locatie.

2

Het updaten en patchen van endpoints is noodzakelijk om te zorgen dat gebruikers over de juiste versies van hun applicaties en beveiligingsmaatregelen beschikken, maar dit is een onwelkome onderbreking voor eindgebruikers. Nu meer mensen op locatie werken, is het ook nog eens een logistieke uitdaging. Door applicaties en data te centraliseren en een tussenlaag te installeren op het endpoint, bijvoorbeeld in de vorm van klein, efficiënt besturingssysteem, kunnen patches en updates in de hele onderneming efficiënt worden uitgevoerd. Het blijft raadzaam om werknemers voor te bereiden op elke vorm van onderhoud op het endpoint via je interne communicatiekanalen.

3

Veel werknemers zien de manier waarop ze met hun smartphone werken als de standaard voor een mobiele werkplek. Ze zullen geneigd zijn bij een organisatie te blijven als deze vergelijkbare mogelijkheden biedt. Dat betekent dat de IT-stack moet worden aangepast naar een robuuste, gecentraliseerde stack die eenvoudige communicatie en het delen van ideeën en data ondersteunt. De stack moet instant messaging, conferencing, samenwerking op afstand en tools voor werkbeheer omvatten. Van Asana tot Zoom bestaan deze tools. Het is aan IT om werknemers van deze middelen te voorzien, maar ook de nodige trainingsondersteuning te bieden.

“In de huidige hybride werkomgeving willen eindgebruikers overal toegang tot hun apps en gegevens, ongeacht hun locatie of apparaat. IT heeft daarom lichtgewicht, veilige en eenvoudig beheersbare oplossingen nodig om mobiele werkplekken te kunnen bieden.”

Shannon Kalvar, Research Director van Virtual Client Computing, IDC

Ingebouwde beveiliging

Een oplossing die deze tips kan waarmaken is IGEL OS, een veilig endpoint-besturingssysteem met beveiliging 'ingebouwd' voor het overal werken-tijdperk. Het read-only, modulaire, kleine OS op basis van Linux is ontworpen om endpoint-beveiliging te maximaliseren door bedrijfsgegevens niet lokaal op te slaan. IGEL OS helpt voorkomen dat aanvallers uw organisatie infiltreren via het meest voorkomende toegangspunt: de apparaten van uw medewerkers.

Volg IGEL
op social media